«Каліграфутуризм»: у Хмельницькому презентували виставку художнього письма.

1466

У Хмельницькому презентували виставку художнього письма «Каліграфутуризм». Автор незвичної експозиції – 3-курсник ВПУ № 25 Павло Долгий. Хлопець створив власний шрифт, і вписав його у картини. Каже, прочитати його може кожен – за допомогою почуттів.

Знайомтеся це – Павло Долгий. Хлопцеві лише 18-ть, а він уже – автор оригінальної експозиції, яку на початку тижня презентували в бібліотеці Шевченка.

До того, як знайти власний стиль Павло, каже, йшов довго, власне як і до рішення пов’язати своє життя із мистецтвом. Хлопець розповідає, з дитинства не малював, бажання творити з’явилось лише у старших класах. Після 10-го вступив до ВПУ на художника. Спершу писав портрети, а потім раптово від реалізму перейшов до каліграфутуризму, бо хотів

Пані Любов каже, на картинах свого учня бачить не просто букви. Переконує, у кожній із 16-ти робіт – таємниця, відкрити яку можна лише для себе і лише при перегляді цих унікальних робіт.

А, от, мистецтвознавець Яків Павлович картини Павла асоціює із роботами художників Середньої Азії.

Тому вони і малювали шрифти. В основному в картини вписували цитати із Корану, прочитати які міг кожен. Знайти зміст у картинах Павла хмельничани також можуть спробувати. В бібліотеці Шевченка експозиція буде представлена близько двох місців. Вона – абсолютно безкоштовна. Тому, ласкаво просимо.

" " " "