«Книгоманія – 2019»

981

900 сторінок за 7 тижнів. 15 квітня у Хмельницькому визначали переможця конкурсу «Книгоманія – 2019». Фінальні змагання між учасниками відбувалися у центральній бібліотеці. Пошук місцевих книголюбів розпочався ще у лютому. Тоді у першому етапі зголосилися спробувати власні сили 127 читців. А от до фіналу відібрали лише восьмеро учасників.

«Читацький щоденник», «Візитка учасника» та «Юний ерудит» – такий немалий перелік етапів, які довелося пройти учасникам змагання «Книгоманія – 2019». Всеукраїнський конкурс організовують чотирнадцятий рік поспіль. Протягом двох місяців понад 100 читців нашого міста виявило бажання позмагатися у швидкочитанні.  До фіналу конкурсу дійшло лише восьмеро школярів. Фіналісти кажуть, отримують чимало позитивних емоцій від спілкування з такими ж книголюбами.

Конкурсне журі брало до уваги й пости у соціальних мережах конкурсантів.  Адже саме там вони діляться своїми враженнями від прочитаної книги і дають поради, чому читати корисно.

Мета конкурсу дуже проста – розвивати любов до книги. Адже школярі все частіше отримують інформацію з фільмів та мультиків, а от бібліотеки відвідують одиниці.

Перше місце у конкурсі отримала Юлія Онуфрійчук. І вже 17 – 19 травня вона поїде до Львова на фестиваль дитячого читання.

" " " "