Копачівський старостинський округ.

3593

Ліквідація сміттєзвалищ та соціальний офіс. Копачівка у Волочиському районі  – приклад вмілого господарювання. Тут створені усі умови для жителів – вивіз сміття, амбулаторія та  мобільні побутові послуги. А ще до населеного пункту ремонтують дороги та тягнуть водогін.

Копачівка – мальовничий населений пункт неподалік Волочиська. Гарна природа та щирі люди створюють атмосферу справжнього українського села. У Копачівці  майже тисяча населення, частина з якого працює у місті, зокрема і на машинобудівному заводі. Тут залишається чимало молодих сімей, тож малечі у садочку вистачає. Більше трьох десятків малюків відвідує дошкільний заклад «Дзвіночок».

Як каже завідувач, садочок забезпечує харчуванням дітлахів, а батьки сплачують 40 відсотків від його вартості. Є у закладі у власна присадибна ділянка.

Вистачає діток і у школі – тут повсякчас проводять різноманітні заходи та концерти.  Навчаються діти у приміщенні  колишнього панського маєтку. Поруч знаходиться ігровий майданчик.  Є у селі і місцева  святиня – старовинна церква, що збирає вірян у дні великих свят та на недільну службу. Будівлі храму – понад 100 років. У часи радянської влади  тут був склад. Згодом  церква знову стала  місцем богослужінь. Дбають у Копачівці і про благоустрій. Автобусна зупинка у  національному стилі – справжня візитівка Копачівка. Селяни заключили договір із міською комунальною службою, тож тут налагодили вивіз  побутових відходів.

Працює на території населеного пункту і техпрацівник.   Є в нього і необхідне обладнання.

Забезпечене місцеве населенні і якісними медичними послугами. У 2012 році тут створили  амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

Щодня десятки жителі звертаються до медсестер, влітку особливо загострюються  алергічні реакції та частішають випадки укусів комахами.

Від початку року запрацював у Волочиській тергромаді  і мобільний офіс. Періодично спеціалісти приїжджають у села для надання послуг.

Серед популярних послуг у населення – пошиття виробів , ремонти взуття. На соціальні послуги – і соціальні ціни. До прикладу, чоловіча стрижка  коштує 25 гривень.

Дбають у населеному пункті і  про дозвілля. До послуг жителів – сучасний тренажерний зал. Серед здобутків у громаді –  ремонти доріг.

У Копачівці  облаштували громадські криниці та завершили монтаж вуличного освітлення.

Тож у селі дбають про благоустрій та соціальні об’єкти, адже лише  так можна створити гарні перспективи для молодих сімей  та зручні послуги для людей похилого віку.

 

 

 

" " " "