Коргі, доги та вівчарки…. У Хмельницькому пройшла Міжнародна виставка собак . Підсумки тижня .

1232

Коргі, доги та вівчарки…. У Хмельницькому пройшла Міжнародна виставка собак – фактично  так поєднали одразу два кубки і Поділля,і  Хмельниччини. Такий захід у місті організували вперше й залишилися задоволеними. Своїх чотирилапих вихованців кінологи й любителі привезли з усіх куточків країни: Львова, Вінниці, Рівного. Всього представили більш, як два десятки порід: від маленьких китайських хохлатих до великих догів. Понад шістдесят собак змагалися за звання найкращого у кількох категоріях.

Це вівчарка Ліса. За породою – бельгійка, за пропискою – львів’янка. Дворічна собака участь у виставках бере вперше.

Загалом це – дуже рухлива й енергійна порода собак, що легко піддається дресируванню. Беззастережне виконання команд господаря – один із найголовніших критеріїв оцінювання чотирилапих на виставках. Сидіти, лежати й дати лапу – ці тварини вміють, здається з народження. Та насправді власникам треба чимало займатися із своїми улюбленцями.

Коргі – порода зовсім неагресивна. Це – компаньон, а ще улюблена собака британської королеви Єлизавети ІІ. Власниця Коржика каже, як тільки побачили чотирилапого – зрозуміли – це любов.

Взагалі, кажуть, що домашні улюбленці схожі на своїх господарів. Втім, характер у кожного із чотирилапих свій і часом не залежить від особливостей породи. Так датський дог – від природи охоронець, а Гав – іще й грайлива і капризна пані.

Повне ім’я цієї впертої красуні – Агаф’я Гранта Марісто, та відкликається вона просто на Гав. Це – одна із найбільших порід собак, але поворотка й граційна. Вже сорок років займається саме цією породою

Це – дорога собака, за неї можуть попросити й півтори тисячі євро. І хоч домашні улюбленці безцінні, та вартість різних порід чотирилапих може суттєво відрізнятися, а часом вражати.  Тим, кому здається, що півтори тисячі за пса – межа,  присвячується: Величезні тибетські мастифи  на п’ятому місці за ціною – лише дві тисячі доларі. На четвертому – самоїди. Вони коштують близько восьми тисяч. Мала лев’яча собака обійдеться у десять тисяч. Срібло у кавалер-кінг-чарльза спанієля, цуценя якого може коштувати аж чотирнадцять тисяч доларів. І аж до двадцяти тисяч доларів можуть запросити за вже навчену, треновану німецьку вівчарку.  Пані Тетяна  – організаторка та головний суддя виставки теж має саме такого улюбленця – німецьку вівчарку. Та до участі у виставці не допускає, аби не було конфлікту інтересів. Натомість усім породам тут – зелене світло.

А ще блакитний пітбуль, боксер, алабай  – загалом більш,як два десятки різновидів чотирилапих друзів людини. Для організаторів проводити виставки не в новинку, та статус міжнародного рівня додає хвилювань. А ще величезна кількість номінацій, починаючи з цуценят.

Оцінивши усі вміння й таланти, конкурсна комісія віддала нагороду – найкращого собаки виставки, як кубку Поділля так і Хмельниччини – бультер’єру зі Львова.

 

" " " "