Патрульна поліція Хмельницького звітує . Підсумки тижня .

1184

П’яні на дорозі, хулігани у дворах та крадії у квартирах. Патрульна поліція Хмельницького прозвітувала за три квартали роботи поточного року. Доповідь тутешні поліціянти поділили на дві частини: нехтування правилами дорожнього руху та порушення у сфері громадської безпеки. Окрім того, місцеві копи розповіли про «гріхи» водіїв на трасі Стрий-Знам’янка, підбили підсумки велопатрульного сезону у парку Чекмана та похизувалися новоствореним відділом безпеки дорожнього руху.

П’яні на дорозі, хулігани у дворах та крадії у квартирах. Нещодавно про ці та інші правопорушення розповіла патрульна поліція Хмельницького. Так тутешні копи підбили підсумки роботи за три квартали поточного року.

При цьому, кажуть патрульні є і позитивна динаміка. До прикладу, значно зменшилася кількість основних правопорушень на дорозі.

Та, навіть, при зменшенні основних правопорушень, кількість дорожньо-транспортних пригод зросла.

При цьому, кажуть патрульні, все частішає явище, коли водій залишає авто та тікає з місця пригоди.

Говорили патрульні і про ремінь безпеки. Виявляється, ним хмельничани як не пристібалися – так і не стали.

Далі – про п’яних на дорозі. Ні штрафи, ні вилучення прав, і найважливіше – небезпека для свого життя та інших, як виявляється, не заважають хильнути і сісти за кермо.

Та і тут не без ложки дьогтю. Поряд з тим, що одні стають свідомими – інші навпаки – її ж втрачають. Це про тих, котрі не гребують кермувати на підпитку вдруге, а то й втретє.

Не упустили місцеві поліціянти і сезонні порушення. Рибний час для таких – це, звісно, літня пора.

Якщо перше, про що говорили патрульні, – це нехтування правилами дорожнього руху, то друге – порушення у сфері громадської безпеки. Тут, кажуть поліціянти, є «плюси».

Окрім того, місцеві копи розповіли про «гріхи» водіїв на трасі Стрий-Знам’янка, котру, до слова, їм довірили майже чотири місяці тому.

Найчастіше, кажуть патрульні, водії порушують правила обгону та правила перевезення великогабаритних вантажів, а також не користуються зовнішніми світловими приладами. Окрім цього, працює система «Рубіж».

А ще у тутешніх копів завершився сезон велопатрулюванняі з початку жовтня своїх двоколісних друзів вони на роботу не виводять. За майже чотири місяці, власне, стільки часу патрулювали парк поліціянти, сталося чимало.Тут, до слова, самаза себе говорить статистика. До прикладу, цього року патрульні повернули більше сотні втрачених речей та знайшли близько двох десятків загублених дітей.

Окрім цього, патрульні познайомилися зі зміями, провели ряд профілактичних бесід з курцями, хуліганами, п’яними та собачатниками.

А ще патрульні похизувалися новоствореним відділом безпеки дорожнього руху. Нагадаємо, при Управлінні патрульної поліції такий з’явився 17-го вересня. І, власне, відтоді хмельницькі поліціянти обслуговують вулично-шляхову мережу не лише міста, а й області.

 

" " " "