Коргі, доги та вівчарки…. У Хмельницькому пройшла Міжнародна виставка собак

1246

Коргі, доги та вівчарки…. У Хмельницькому пройшла Міжнародна виставка собак – фактично  так поєднали одразу два кубки і Поділля, і  Хмельниччини. Такий захід у місті організували вперше. Своїх чотирилапих вихованців кінологи й любителі привезли з усіх куточків країни: Львова, Вінниці, Рівного. Всього представили більш, як два десятки порід. Понад шістдесят собак змагалися за звання найкращого.

Це вівчарка Ліса. За породою – бельгійка, за пропискою – львів’янка. Дворічна собака участь у виставках бере вперше.

Загалом це – дуже рухлива й енергійна порода собак, що легко піддається дресируванню. Беззастережне виконання команд господаря – один із найголовніших критеріїв оцінювання чотирилапих на виставках. Сидіти, лежати й дати лапу – ці тварини вміють, здається з народження. Та насправді власникам треба чимало займатися із своїми улюбленцями.

Пані Тетяна  – організаторка та головний суддя виставки теж має саме такого улюбленця – німецьку вівчарку. Та до участі у виставці не допускає, аби не було конфлікту інтересів. Натомість усім породам тут – зелене світло. Блакитний пітбуль, боксер, алабай  – загалом більш, як два десятки різновидів чотирилапих друзів людини. Для організаторів проводити виставки не в новинку, та статус міжнародного рівня додає хвилювань. А ще величезна кількість номінацій, починаючи з цуценят.

Оцінивши усі вміння й таланти, конкурсна комісія віддала нагороду – найкращого собаки виставки, як кубку Поділля так і Хмельниччини – бультер’єру зі Львова.

" " " "