На Хмельниччині голова МСЕК і його подільник торгували “липовими” інвалідностями

Підприємливі посадовці за гроші готували "потрібні" документи для безперешкодного проходження комісії і отримання групи інвалідності

1430

На Хмельниччині поліцейські викрили схему з оформлення “липових” інвалідностей, організовану головою медико-соціальної експертної комісії. Підприємливий чоловік діяв зі своїм спільником, який був посередником між ним і “клієнтами”, що хотіли отримати групу інвалідності.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області Нацполіції  разом зі слідчими слідчого управління обласної поліції викрили подільників “на гарячому”. Спритники налагодили схему з оформлення липових документів для безперешкодного проходження МСЕК, що давали “зелену” вулицю для отримання інвалідності. Посередник контактував із замовниками і брав у них гроші, а голова МСЕК виконував свою частину роботи.

 

Правоохоронці затримали їх “на гарячому” – якраз після того, як чоловіки поділили між собою отримані гроші. Відразу по тому в кабінеті голови комісії провели обшук. Знайшли там ще 5000 доларів США і 10 тисяч гривень, які були акуратно прикріплені до історій хвороб майбутніх “інвалідів”.

Обох фігурантів справи затримали і вже найближчим часом їм мають обрати міру запобіжного заходу.

" " " "