На Хмельниччині засудили винуватця летальної ДТП

Події відбувалися ще у листопаді минулого року, поблизу с. Скаржинці, що на Ярмолинеччині

781

Тоді 34−річний житель обласного центру їхав автомобілем «Skoda Octavia», проте перебував за кермом у нетверезому стані. На ділянці дороги з обмеженою оглядовістю, при підйомі, почав обгін вантажівки. Таким чином, чоловік виїхав на зустрічну смугу на швидкості близько 100 км/год та допустив лобове зіткнення із зустрічним автомобілем «Skoda Octavia».

Внаслідок ДТП  загинув водій зустрічної автівки, його 34−річна дружина травмувалася. Також у салоні автівки перебувало двоє семирічних дітей, які не постраждали. У автівці винуватця ДТП загинув 33−річний пасажир.

Хмельничанин, який скоїв ДТП, постав перед судом. Свою вину він визнав частково, неодноразово змінював показання.  Суд врахував, що у винуватця ДТП у крові було виявлено 1,32 проміле етилового (винного) алкоголю. Крім того, обвинувачуваний негативно зарекомендував себе за місцем проживання. Він неодноразово притягувався до кримінальної та адміністративної відповідальності (зокрема, двічі за керування транспортними засобами у нетверезому стані). Крім того, з 2007 року чоловік перебуває на обліку в лікаря –нарколога через розлади психіки та поведінки, спричинені вживанням алкоголю, синдром залежності.

Враховуючи всі ці обставини, Ярмолинецький суд визнав 34−річного чоловіка винним у порушенні ПДР, що спричинило загибель двох людей та заподіяло ушкодження середньої тяжкості потерпілій. Чоловіку призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Крім того, чоловік втрачає право керувати транспортними засобами на 3 роки. Також, на користь потерпілих  з нього судом стягнуто  близько двох мільйонів гривень моральної шкоди.

А ще  йому доведеться щомісячно протягом 120 місяців виплачувати по 3895 гривень двом  малолітнім дітям, батько яких загинув з його вини. Крім того, таку ж суму дітям виплачуватиме страхова компанія протягом 23 місяців. Також за рішенням суду у страховій компанії заплатять на користь потерпілих 135 535 гривень моральної й матеріальної шкоди.

Проте вирок ще не набрав законної сили та може бути оскарженим в апеляційному порядку

" " " "