Через Хмельниччину пройде новий туристичний маршрут

Крім Хмельницької, він ще охопить і Рівненську та Львівську області

1289

Новий туристичний маршрут, який охопить усю спадщину князів Острозьких, що розташована на території одразу трьох областей꞉ Хмельницької, Рівненської та Львівської. Крім того, цей маршрут планують диджіталізувати. Для цього для мандрівників створять мобільний додаток, який матиме анімованого персонажа та міститиме безліч квестів.

Новий проект матиме назву “Туристичний маршрут замками Князів Острозьких”. Його протяжність становитиме 380 кілометрів. Маршрут пролягатиме так, що мандрівники зможуть відвідати 10 памꞌяток культурної спадщини Князів Острозьких, які прославилися соєю щедрістю та були одним із найвпливовіших родів свого часу. Отож мандрівники відвідають памꞌятки в Острозі та Дубно, що на Рівненщині, замок у Старокостянтинові ( Хмельниччина) та замок у Старому Селі,що на Львівщині.

Команда розробників планує створити мобільний додаток для проходження маршруту. У ньому анімований персонаж БімкО, назва якого є акронімом від назви організації «Братство імені князів Острозьких», допоможе вивчати історію дітям. Крім того, маршрут оформлять інформаційними стендами українською та англійською мовою, шрифтом Брайля та QR-кодами.

" " " "