Начальник Державної екологічної інспекції збив 81-річну пенсіонерку: розслідування справи триває

Суд щодо обвинувачення триває 3,5 роки

1484

Продовжується розгляд справи щодо обвинувачення високопосадовця державної екологічної інспекції у Хмельницькій області Віталія Гуменюка. Його обвинувачують у скоєнні ДТП, в наслідок якого загинула 81-річна жінка. Розслідуванням справи займається Хмельницький міськрайонний суд.

У Хмельницькому триває суд над посадовцем екологічної інспекції, який скоїв ДТП

На судовому засіданні, що відбулося 23 липня, прокурорка у справі зачитала новий обвинувальний акт, в якому виключено те, що водій здійснив наїзд на пішохода Євгенію Слищук заднім ходом автомобіля, зазначає адвокат Олег Рохов.

«Справа до суду була передана лише у 2017 році. До того часу велося слідство за фактом скоєння ДТП, в якому загинула мати. Віталій Гуменюк довгий час проходив у справі просто як свідок. Його адвокати чіплялися за кожну крапку, за кожну кому. Врешті-решт його таки визнали підозрюваним, а потім передали справу до суду», – каже син загиблої хмельничанки Олексій Слищук.

Адвокат потерпілих Олег Рохов каже - прокуратура наразі вважає, що немає доказів того, що загибла впала під автомобіль. Фото: Суспільне.

Також чоловік зауважує, що на момент аварії він з братом були закордоном. На похорон діти витратили чимало грошей і Віталій Гуменюк надав для них матеріальне відшкодування в сумі 100 тисяч гривень.  Тому матеріальних претензій хлопці не мають. Олексій зазначає, що справа не в грошах, а в моральному боці цієї справи і обвинувачуваний має нести відповідальність за скоєне.

Суд щодо обвинувачення Віталія Гуменюка у скоєнні ДТП, в якому загинула хмельничанка, триває уже 3,5 років. Фото: Суспільне.

Нагадаємо, що ДТП сталося 16 жовтня 2014 року неподалік Майдану Незалежності. Внаслідок нього загинуло 81-річна жінка Євгенія Слищук. За інформацією досудового слідства, жінка переходила дорогу через пішохідний перехід.

" " " "