Організаторам підпільного реабілітаційного центру, що діяв на Хмельниччині, можуть дати по 10 років

У так званому реабілітаційному центрі людей утримували проти їхньої волі, а за "лікування" брали чималі гроші

783

Організатори псевдореабілітаційного центру, що діяв на Хмельниччині, можуть отримати чималі строки ув’язнення. Санкції статті  146 ч.3 (Незаконне позбавлення волі та викрадання людей, здійснювані протягом тривалого часу, вчинені з корисливих мотивів, організованою групою), за якою їм висунуто звинувачення, передбачають ув’язнення на строк до 10 років. Досудове слідство вже завершило свою роботу, і обвинувальний акт стосовно усіх чотирьох членів злочинного угруповання направлений в суд, повідомляє прес-служба обласної поліції.

У матеріалах справи йдеться про діяльність підпільного реабілітаційного центру, викритого поліцією наприкінці червня нинішнього року. Тоді ж поліція затримала організатора цього закладу і трьох його помічників.

Організатор центру – 34-річний хмельничанин, який знайшов собі трьох подільників, що й самі колись були алко та наркозалежними людьми. Вчотирьох вони узяли в оренду котедж в одному із сіл Хмельницького району та організували там “реабілітаційний” центр.

Слідство з’ясувало, що людей утримували у цьому центрі проти їхньої волі. Не маючи ніякої ліцензії на здійснення лікувальної діяльності, псевдолікарі поставили роботу свого центру на широку ногу. Людей примусово “лікували”. Вводячи їм ін’єкціїї, “пацієнтів” змушували підписувати заяви, що вони перебувають у центрі із власної волі.

Підопідчних утримували в антисанітарних умовах і годували так, аби вони не повмирали. При цьому будь-яке телефонне спілкування із зовнішнім світом було обмежене. Тобто, насильно утримувані не могли розповісти про всі “нюанси” свого перебування навіть рідним, які, до речі, платили за “реабілітацію” чималі гроші.

Читайте також: Лікар: «Можна знизити запалення, зменшити біль та відновити рухливість суглоба»

Тепер, коли досудове слідство завершено, справу передають у Хмельницький міськрайонний суд. Крапку у цій справі має поставити Феміда. А винуватці можуть сісти за грати на строк до 10 років.

" " " "