Хмельницький відзначає День міста: де свята буде найбільше

Розваг і незабутніх вражень вистачить на всіх

1565

Сьогодні, 28 вересня, у Хмельницькому святкують День міста. Мабуть не варто розповідати про першу писемну згадку про цю місцину, яка була занотована ще 588 років тому. Адже, на відміну від нас, людей, міста з кожним роком молодшають – є у них така щаслива особливість.

За традицією свято розпочалося з ярмарку на Прибузькій. Хмельнични люблять ярмаркувати, тому на таких заходах завжди буває велелюдно.

Крім того, містяни віддали шану борцям за українську державу, поклавши квіти до пам’ятників, та влаштували спільний міжконфесійний молебень за Україну та рідне місто.

Із щорічних цікавинок, які не приїдаються і сприймаються “на ура” – святковий музичний тролейбус, що курсує вулицями Хмельницького. Музиканти грають на зупинках і вітають містян.

 

Згадувати в’ю святкову програму, якою будуть насичені ці вихідні, мабуть, не варто. Кожен може її ретельно прочитати і навіть, за потреби, зберегти собі у смартфон.

З усієї насиченої палітри святкувань можна виділити парад супергероїв, що відбудеться сьогодні о 16.00 на майданчику біля “Дитячого світу”, та дві великі концертні програми на сцені біля кінотеатру Шевченка. Сьогоднішній, суботній, концерт розпочнеться о 19.00, завтрашній – о 19.30.

А ще, сьогодні відрізок вулиці Проскурівського підпілля, перетвориться на “Підпілля кави”, де можна буде досхочу покавувати, послухати музику та поспілкуватися з друзями.

Читайте також: “Підпілля кави”: такого у Хмельницькому ще не було – готуймося

Хто ще не вибрався з дому, мерщій виходьте: у місті – весело.

" " " "