Правоохоронці Хмельниччини затримали злочинну групу, яка продавала прекурсори на одному з підприємств оборонно−промислового комплексу

Працівники підприємства оборонно−промислового комплексу, яке використовує прекурсори у своїй діяльності, продавали їх стороннім особам

523

Покупців знаходили як в області, так і за її межами. Правоохоронці виявили також багато необлікованих прекурсорів та зꞌясували, що їх зберігають із порушенням умов.

Також працівниками поліцї було задокументовано чимало фактів збуту підозрюваними цих речовин.

Небезпечність цієї діяльності полягає в тому, що прекурсори активно використовують  під час виготовлення синтетичних наркотиків. Тому ці речовини підлягають спеціальному контролю та обліку.

За фактом події порушено кримінальне провадження, яке відкрите за ч. 2 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), ч.ч. 1, 2 ст. 312 (Викрадення, привласнення, вимагання прекурсорів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 320 (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Більшість фігурантів цієї справи вже отримали повідомлення про підозру. Наразі триває досудове розслідування.

" " " "