Від завтра водіння в нетверезому стані – кримінальна відповідальність

1 липня 2020 року набуває чинності Закон від 22.11.2018 № 2617-VIII, яким запроваджується інститут кримінальних проступків

4803

Вже з 1 липня порушників, що керують авто у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння каратимуть жорстокіше. П’яні водії будуть притягненні до кримінальної відповідальності, а також платитимуть  штраф, що зросте до 5 разів.

Відтак водієві, що попадеться копам напідпитку,  доведеться заплатити від 17 до 34 тисяч гривень штрафу. А в разі повторного порушення закону водій буде каратися штрафом у розмірі 51 тисяча гривень. А також на два-три роки його позбавлять  прав керувати автомобілем.

Також згідно ст. 286-1 Кримінального кодексу штрафуватимуть і за такі порушення:

  • передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції
  • відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку медичного освідування на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

 

" " " "