Все більше парків та скверів столиці стають зонами відпочинку європейського рівня.

1061

Скупатися в спеку, не йдучи  на пляж? Для відвідувачів київських парків тепер це звична справа. І все більше парків та скверів столиці стають зонами відпочинку європейського рівня.

Це нагадує справжнє диво – серед міської метушні ввечері в київських парках запалюються різнокольорові вогні. Вони підсічують струмені води, лунає музика. Найбільше радості – дітворі. Як увечері, так і в літню спеку. А  свідомі батьки вже знають – сюди треба приходити зі змінним одягом та рушником – утримати дітей все одно не вдасться.

Так звані «пішохідні фонтани» – новий тренд в парках столиці. За кілька останніх років у  Києві оновили та створили десятки нових зелених зон і скверів.

Причому не тільки в центрі міста. Наприклад, парк Совки знаходиться в спальному районі на західній околиці столиці. Ще пару років тому цю лісо-паркову зону місцеві жителі називали : «бомжатником».  Сьогодні – тут не страшно прогулятися навіть пізно ввечері.

До реконструкції парків в Києві підходять комплексно. Робиться все: від газонів і з новими системами поливів, дитячих та спортивних майданчиків, до систем безпеки.

Столичний район Троєщина ніколи не вважався престижним, а сьогодні навіть жителі центру столиці можуть позаздрити – тому, у що перетворилися занедбані озера і парк навколо них. У відремонтованому Парку Партизанської слави, в іншому спальному районі, – теж новий фонтан. Управляє ним комп’ютер, що створює  «хвилі», «сходинки» та інші візерунки з води. А, натиснувши спеціальні сенсорні кнопки, відвідувачі зможуть створювати свої програми.

До речі, чимало із зелених зон Києва, які сьогодні реконструюють, ще недавно могли зникнути – в попередні десятиліття ці території були віддані під забудову. І лише спільними зусиллями громадськості та нинішньої міської влади вони були повернуті у власність громади столиці та приведені до ладу.

" " " "