Затримання іноземного кримінального авторитета у Хмельницькому: перші подробиці

Кримінальному авторитету з Молдови на прізвисько "Молдаван" був заборонений в'їзд в Україну до 2022 року. Проте він вже не раз порушив цю заборону та повернувся на територію нашої держави

1593

Не знати, чим так уподобав кримінальний авторитет із Молдови наше рідне місто, але його звідси було непросто видворити, розповідає сектор комунікації поліції Хмельницької області.

“Молдаван” осів у Хмельницькому кілька років тому. Однак замість того, щоб вільно-мирно жити в Україні, він узявся за темні справи. Зокрема, скоїв кілька крадіжок і був упійманий на зберіганні наркотиків. За все це суд відправив його за грати. Але “Молдаван” і там не вгавав. Під час перебування у колонії він отримав кримінальний статус “смотрящєго” та фактично узяв під свій контроль обіг наркотиків у пенітенціарному закладі.

Читайте також: Трагедія на Хмельниччині: пенсіонер застрелив свого приятеля

Згодом суд виніс постанову щодо видворення його з території України. Знаючи про це, чоловік тривалий час переховувався від правоохоронців. Але на початку квітня цього року його все-таки впіймали та виставили за кордон нашої держави. Проте незабаром він знову нелегально перетнув кордон та знову опинився у нашому місті.

На початку  червня поліція його, таки, вистежила, та відкрила на нього нову кримінальну справу. Однак на період, поки триває розслідування, чоловіка не взяли під варту, а відправили його під домашній арешт, звідки він благополучно втік іще в середині липня.

І от нарешті сьогодні поліцейські, спільно зі співробітниками СБУ, поклали край цій біганині. Вони затримали “Молдавана” та відправили його за грати. Тимчасово, доки суд не ухвалить рішення про взяття його під варту.

" " " "