Делегація з Кам’янця-Подільського зустрілася з Міністром культури у Києві꞉ про що говорили

Нещодавно міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко перебував у Кам’янці-Подільському з неофіційним робочим візитом

816

Під час перебування на Камꞌянеччині він оглянув Меджибізький замок та  сам Камꞌянець−Подільський. Було обговорено подальші дії щодо реставрації  історичних памꞌяток та розвитку туристичної концепції регіону. Після візиту високопосадовця було утворено робочу групу з назвою «Новий Кам’янець». Її учасники  зустрілися із міністром вдруге уже у Києві, повідомляє Вдало. Інфо.

На зустрічі йшлося про розвиток туризму та реставрацію деяких памꞌяток, що мають важливе історичне значення. Також обговорили та затвердили подальший план роботи, спрямований на туристичний розвиток регіону. Так, незабаром буде підписано Меморандум про співпрацю між Міністерством культури  та інформаційної політики й міською владою. Також здійснюватиметься розробка загальної архітектурно−дизайнерської концепції міста, згідно з якої Кам’янець-Подільський презентуватимуть як історично−культурний центр південно−західної України.

Також звернули увагу і на реставрацію історичних памꞌяток. Передбачено реконструкцію та реставрацію Кушнірської вежі та комплексу Нижньої Польської брами. Реставраційні послуги планують локалізувати в межах місцевого бізнесу.

Отже, незабаром Кам’янець-Подільський стане ще привабливішим для туристів.

Нагадаємо, що недавно місто відвідав міністр культури

" " " "