Хмельничани мали можливість послухати класичні джазові композиції.

2117

Вечірка на даху разом із гуртом Free Jam. Він зустрів свого слухача відомими джазовими стандартами у власному аранжуванні. Гурт складається із п’яти учасників. Передавати автентичне звучання допомагає саксофон, клавішні, барабан, гітара і бас гітара. Та джаз – це не стиль, а настрій. І його було чимало. Також стиль відомий своїми імпровізаціями, які народжуються під час виконання.

Хмельницький гурт Free Jam представив для слухача найвідоміші джазові хіти. У світі їх вже багато років переспівують і додають власні імпровізації. Окрім цього, учасники гурту потішили слухача і власними музичними творами.

Джаз – вид музичного мистецтва, що з’явився на межі ХІХ – ХХ століття в Сполучених Штатах Америки. Засновниками жанру були афроамериканські раби, яких насильно вивозили в інші країни. Досі існує думка, що більш нікому не під силу відчути справжній дух джазової імпровізації.

 У сучасному аранжуванні джаз можна поєднати із будь яким стилем музики. Що й зробили учасники гурту, заміксувавши джаз із фанком.

Нещодавно гурт повернувся зі Львова, де на даху автобуса відіграв близько 11 годин. В майбутньому планують створювати більше власних композиції і представити їх закордоном.

" " " "