Із Вінниці до Кам’янця-Подільського꞉ для туристів відкриють новий маршрут

Туристичний маршрут, під назвою «Camino Podolico», уже презентовано у Вінниці

897

Проєкт  здійснюється у межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) та Державного агентства розвитку туризму України. Його уже підтримали громади Вінницької та Хмельницької областей.

Протяжність маршруту становить 250 кілометрів. Туристи зможуть побачити мальовничі місця та історичні памꞌятки, що розташовані у населених пунктах꞉ Вінниця – Селище – Гнівань – Демидівка – Браїлів – Жмеринка – Северинівка – Бар – Ялтушків – Віньківці – Зіньків – Маліївці – Дунаївці – Маків – Кам’янець-Подільський.

Особливість «Camino Podolico» полягає в тому, що це перший в Україні піший маршрут, де туристам запропонують такі ж умови та атрибути, які є у європейському маршруті Шляху Святого Якова. Крім того, історична дорога через Бар обꞌєднає Вінничину та Хмельниччину. Туристи, які подорожуватимуть за цим маршрутом, зможуть побачити цікаві архітектурні, історичні та релігійні памꞌятки.

Автори проєкту, вважають, що маршрут згодом може бути продовжений до кордону з ЄС. Таким чином, Україна приєднається до Європейської федерації шляхів святого Якова, що є першим сертифікованим культурним маршрутом Ради Європи, повідомляє «Голос України».

Наразі маршрут запустять у тестовому режимі. Це необхідно для того, щоб мандрівники випробували його та поділилися враженнями. Перед початком проходження маршруту учасникам видадуть паспорт пілігрима. До осені планують створити детальний путівник та сайт проєкту, де розмістять детальну інформацію для всіх охочих.

 

" " " "