Меморандум про співпрацю ꞉ Міністерство культури та Хмельниччина обꞌєднають зусилля у сфері збереження історичних памꞌяток Кам’янця-Подільського

Вчора, 3 серпня, в Міністерстві культури та інформаційної політики підписали Меморандум про співпрацю в сфері збереження історико-архітектурної спадщини та розвитку культурного потенціалу міста Кам’янець-Подільський, що реалізовуватиметься у рамках програми «Велике будівництво

623

Документ підписали очільник Міністерства культури Олександр Ткаченко та голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій, мер Камꞌянця−Подільського Михайло Посітко та народний депутат Ігор Марчук.

Відповідно умов Меморандуму, міська рада розробить концепцію розвитку «Старого міста» Кам’янця-Подільського, враховуючи при цьому статус Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець». З методичними рекомендаціями та консультаціями у підготовці розробки та затвердженні концепції зобовꞌязалося допомогти Міністерство культури, повідомляють у Хмельницькій ОДА.

Крім того, впродовж 2021 року, у рамках меморандуму, планують спільними зусиллями  провести  протиаварійні ремонтно-реставраційні роботи на пам’ятках архітектури національного значення «Кушнірська башта, 16 ст.», що на вулиці Старопоштовий узвіз, 1, та комплексі «Нижньої польської брами, 15-16 ст.», що на вулиці Руська, 2б. Роботи здійснюватимуть  з дотриманням положень концепції.

У Меморандумі також передбачено виготовлення проєктно-кошторисної документації для виконання протиаварійних ремонтно-реставраційних робіт на пам’ятках архітектури за кошти взяті з держбюджету. А ось на виконання безпосередньо ремонтно−реставраційних робіт доведеться шукати інвесторів та залучати їх до співфінансування.

Нагадаємо, що підписанню Меморандуму передували візит Міністра культури до Камꞌянця−Подільського та зустріч делегації міста з міністром у Києві.

" " " "