На Хмельниччині відбудеться перший кінофестиваль

Захід пройде за підтримки організації «Хмельницька кінокомісія» Державного агентства України з питань кіно та обласної державної адміністрації

569

Його локаціями стануть міста Хмельницький ( 9−11 вересня) та Кам’янець-Подільський (12 вересня).

Кінофестиваль включатиме в себе національні конкурсні програми з короткометражних та повнометражних фільмів, які відзняті в Україні після 1 січня 2021 року. Крім того, до участі запрошують кінорежисерів, в доробку яких є фільми, відзняті на території області та вироблені в Україні після 1 січня 2019 року.

Організатори кінофестивалю також вирішили згадати і про відомих жителів Хмельниччини. Тому на кінофестивалі буде окрема номінація, в якій розглядатимуть  документальні короткометражки про  відомих жителів області, що мають вагомі досягнення та зробили значні внескки у розвиток держави за 30 років Незалежності.

Участь у фестивалі не має жодних обмежень щодо громадянства та місця проживання. В ньому можуть брати участь громадяни, що досягли 16-річного віку та будь−які юридичні особи.

За найкращі роботи учасники отримають грошові винагороди, дипломи журі та спеціально виготовлену статуетку фестивалю. Суми призового фонду заходу уже визначено. Вони становитимуть від 10 до 30 тисяч гривень.

 

" " " "