«Купуй Хмельницьке». Підсумки тижня .

1044

У Торгово-промисловій палаті жителів обласного центру знайомили з місцевими виробниками. Ковбаси, сири й тістечка – на будь-який на будь-який гаманець, та все з нашого краю. Понад два десятки представників харчової промисловості міста пропонували продегустувати смаколики або придбати їх за помірними цінами.Так Хмельницька міська рада намагається підвищити конкурентоспроможність місцевих виробників. Аби люд впізнавав хмельницькі торгові марки й купував їхні товари. А міська казна від того поповнювалася грошима.

Солодке життя за помірну ціну пропонують хмельницькі кондитери поціновувачам смаколиків. Роблять це ще з 65-го року. Вони – представники  кондитерського цеху, що з’явився у Хмельницькому першим. І функціонує й досі.

А поруч із кондитерами розмістили свою ятку сировари. Більш як десяток видів сирів із козиного й коров’ячого молока виготовляють поблизу Хмельницького. Найдорожчий коштує 250 гривень за кілограм і дозрівав він понад рік.

А це один представник харчової промисловості Хмельницького. Це, щоправда – ресторація, що спеціалізується на подільській регіональній кухні.  Тут подають приготовані із хмельницьких продуктів страви, тож до ярмарку долучилися залюбки.

Кондитерський цех, крафтова сироварня, ресторація регіональної кухні… Це – лише частина із двох десятків учасників виставки-ярмарку «Купуй Хмельницьке».

Організувала її міська рада, аби містян познайомити з місцевими брендами, а торговим маркам створити безкоштовну рекламу. У висновку має виграти громада міста.

Ба більше, це лише перша із запланованих акцій, що має спонукати хмельничан обирати товари місцевих виробників серед конкурентів.

Цю виставку зробили не просто базаром, а справді цікавим заходом: дегустація кави, брендований одяг та оригінальний музичний супровід. Для цього запросили і рок-музикантів, і ді-джеїв.

Крім гарних емоцій, смачних продуктів та нових знань про місцевих виробників, хмельничани могли забрати додому й частинку самих себе. На фоні величезного банеру-фотозони безкоштовно робили світлини хмельничанам.

Саме для цього й провели «Купуй Хмельницьке»: аби підприємці знайшли своїх клієнтів, а хмельничани – достойні товари.

 

" " " "