Лави прикордонників поповнили юні школярі

1229

Велику сім’ю хмельницьких прикордонників поповнили восьмикласники. В рамках патріотичного виховання молоді  Національна академія Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького прийняла до своїх лав більше ніж тридцять юнаків та дівчат в якості «Юного друга прикордонника». Під час урочистостей школярі склали клятву,  отримали кашкети, краватки та посвідчення.

Хмельницька школа №1 стала першою на теренах краю, учні котрої взяли учать у всеукраїнській громадській організації «Юні друзі прикордонника».  Акція покликана популяризувати серед підростаючого покоління службу у Збройних силах України та розвивати відчуття патріотизму серед молоді.

Більше ніж три десятки юнаків та дівчат з рук прикордонників отримали зелені кашкети, краватки та посвідчення. Також учні промовили клятву юних друзів захисників кордону.

А передував цьому раніше створений на базі школи «гурток прикордонника». Зважаючи на бажання дітей відвідувати його, у школі прийняли рішення приєднатися до дружньої сім’ї захисників кордону.

Друзі прикордонників кажуть, раді, що саме вони та їхній навчальний заклад став першим, хто отримав це звання. Дехто з дітей вже замислився пов’язати своє життя після закінчення навчального закладу із військовою професією.

Після складання символічної присяги учням вручили Штандарт  Чоти «Юних друзів прикордонників»

" " " "