Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко зустрівся із аграріями Хмельниччини

1322

Менше свиней при владі, більше поросят на селі. Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко зустрівся із аграріями Хмельниччини. Політик завітав на одне із сільськогосподарських підприємств Ямполя, що на Білогірщині. Там, на нього чекали люди не лише із питаннями пов’язаними із держпідтримкою найбільшого сектору економіки. Людей болять тарифи на комуналку, відсутність субсидій і навіть належного медичного забезпечення населеного пункту.

Майже тисячу ось таких славних поросят вирощують на свинофермі у Ямполі, розповідає її завідувачка Аліна Береська. Нині парнокопитним три місяці, та ростуть швидко, бо їх годують кормами власного виробництва.

Робота нелегка, а заробітки невеликі – п’ять тисяч гривень на місяць. Хіба це належна оцінка такої праці? Ні, переконаний Олег Ляшко, який не злякався ані запаху, ані бруду – поспілкувався із тваринниками безпосередньо на їхньому робочому місці.

Державна підтримка агросектору – переконаний лідер «Радикальної партії» – одна із складових нормального життя села.

Інша складова стосується нині усіх і жителів сіл, і великих міст – вартість комунальних послуг і відсутні субсидії на них.

У Ямполі люди жаліються – залишилися без медичних послуг.

Не тільки дістатися до мед закладу нереально, а й оплатити рецепти на ліки – бідкаються люди. Олег Ляшко каже – вимагає звільнення нинішнього міністра охорони здоров’я. А над знищенням «фармацевтичної мафії» його політсила працює давно.

Вже на наступний рік пропонує збільшити фінансування держпрограми «Доступні ліки» вдвічі – до двох мільярдів гривень.

 

" " " "