Лікуванню безпліддя – так, спекуляціям на цьому – ні! 

1384

Лікуванню безпліддя – так, спекуляціям на цьому – ні! Доктор морального богослов’я та кандидат філософських наук зі спеціальності «Етика» розповів хмельничанам про репродуктивні технології, донорство, сурогатне материнство, аборти та евтаназію. Ці медичні послуги щороку набувають популярності.

У Хмельницькому відбулася зустріч-дискусія на різноманітні етичні теми сучасного суспільства. Пізнавальну лекцію організували учасники соціальної ініціативи «Хтось не зробить».  До участі запросили кандидата філософських наук Ігоря Бойка. Він поділився науковими думками про етичні засади суспільства.

На сьогодні питання безпліддя актуальне. І з таким вироком живе велика кількість українських родин. Відтак, і збільшується попит на різноманітні послуги зі сторони медичних закладів. Але потрібно чітко розуміти, що приносить користь у житті людини, а що ні.

Інтернет заповнений пропозиціями купити ваші  яйцеклітини. За це клініки обіцяють заплатити від восьми до дванадцяти тисяч гривень. Виплату можна отримати у разі повного медичного огляду та  вилучених здорових яйцеклітин. В загальному процедура займе до трьох місяців. Для чоловіків легше стати донором. Звісно, і грошей вони отримають у рази менше, одна процедура – півтисячі гривень. Зрозуміло, що кожен має право зробити власний вибір. Лектор Ігор Бойко розповідає про можливі альтернативи донорства.

Присутні залюбки ділилися власними роздумами щодо донорства і сурогатного материнства.

 

" " " "