Літні табори вже готові приймати школярів із Хмельницького

523

У школярів обласного центру стартують літні канікули. Довгі три місяці відпочинку будуть сповнені  пригод і щасливих миттєвостей дитинства. Незважаючи на карантин, виконком Хмельницької міської ради вирішив дозволити функціонування таборів відпочинку, повідомляє сайт Хмельницької міської ради.

Адже дітлахів улітку все одно не втримаєш на прив’язі, і для багатьох батьків це неабияка проблема – прилаштувати своїх нащадків так, щоб вони були під наглядом. Тому літні табори – це хоч якийсь вихід для вічно заклопотаних дорослих. Та ще – нагода хоч на кілька тижнів відірвати улюблене чадо від комп’ютера. Ну, а самі діти теж із задоволенням їдуть у табори. Адже там можна зав’язати нові знайомства, здобути нових друзів і просто цікаво провести час.

Цьогоріч школярів обласного центру гостинно приймуть 29 таборів. Серед них – позаміський оздоровчий заклад  Хмельницької міської ради “Чайка”, Рекреаційний центр “Берег надії”, розташований у Головчинцях Хмельницького району, табір із денним перебування “Прибузька республіка”, який традиційно функціонує при міському палаці творчості дітей та юнацтва, наметове містечко “Мандрівник”, організоване Хмельницьким міським центром туризму, а також 16 пришкільних таборів із денним перебуванням, 6 мовних таборів і 3 табори ДЮСШ із денним перебуванням.

Читайте також: Кабмін виділив велетенські гроші на будівництво Палацу спорту у Хмельницькому

Рішенням виконкому затверджені також правила, які мають бути дотримані в таборах літнього відпочинку. Зокрема, у спальних кімнатах корпусів на одну дитину має бути не менше 5 квадратних метрів площі, а відстань між ліжками має бути не менше ніж 1,5 метра.

" " " "