Людина творить довкілля… Нині – Всесвітній день навколишнього середовища

1365

Або ми покінчимо із забрудненням довкілля, або воно – з нами. Нині світ відзначає день навколишнього середовища. Ця дата має привернути увагу землян до кліматичних змін, енергозбереження та засилля побутових відходів. Вже зараз Земля перенаселена – людство нині налічує понад сім з половиною мільярдів. І вже в серпня ми разом використаємо усі, закладені на цей рік, не відновлювані природні ресурси. З цим конче треба щось робити і починати варто із себе.

Степан Кушнір – відомий у Хмельницькому громадський діяч, що активно займається екологічною культурою міста. Сам вже кілька років і в спеку, і в дощ пересувається велосипедом. Впевнений – захист довкілля – в дрібницях.

Здається елементарно, та чи всі ми чинимо саме так? Допоможе, або точно не зашкодить довкіллю і регуляція тепла у оселі чи вимикання світла, переконаний Дмитро Леськів – енергоменеджер міської ради.

Це – для кожної людини. Місто ж переймається глобальнішими проблемами – сталим енергетичним розвитком. Так до 2025-го Хмельницький має зменшити викиди вуглекислого газу на 20% порівняно з 2010-м. Для цього працюють у двох напрямках: економії не відновлювальних ресурсів та впровадженні альтернативних джерел енергії.

Сонячних панелей у бюджетній сфері Хмельницького ще немає, натомість на сміттєзвалищі від зими працює дегазаційна установка. У планах мають ще одну новинку – теплові помпи.

Ще однією проблемою охорони навколишнього середовища у місті Хмельницькому, громадські активісти відзначають катастрофічне зменшення зелених насаджень у місті, а дерева, як відомо насичують повітря киснем.

" " " "