У Полонському районі завершують будівництво школи.

1432

Надія для школярів. У Полонському районі нарешті завершують будівництво школи. Розпочали споруджувати об’єкт  у селі НоволАбунь ще у 1989 році. Відтоді все затихло і лише у 2015 році відновилася робота. Спочатку у громаді  виготовили проектно-кошторисну документацію, а через рік з’явилися і гроші.

Дошкільний навчальний заклад «Сонечко»  виховує понад 40 діточок. Всього ж у селі близько сотні дітей до шести років. Нещодавно у дитсадку встановили два твердопаливні котли.

Теперішня Новолабунська школа – колишнє колгоспне приміщення. Школярі вже призвичаїлись до цих класів, проте для педагогів місця не вистачає.

Ще з дев’яностих років  у селі почали будувати простору школу – звели стіни, зробили дах.  Після років Незалежності  знову були спроби завершити  об’єкт, однак лише у 2015 році зрушення таки сталися – у громаді виготовили проектно-кошторисну документацію, допомагали місцеві аграрії.  Близько 15 мільйонів вже освоєно, ще 18 потрібно для завершення будівництва, мільйон з яких дає громада.

Зараз тут тривають оздоблювальні роботи, проте вже восени  школярі можуть справити новосілля, кажуть у громаді.

 

" " " "