У ХНУ відбулася конференція науковців

1248

Про церкву, політику та суспільство. У Хмельницькому національному університеті відбулася міжнародна науково-практична конференція. Поділитися дослідженнями у політичній, релігійній та суспільній сферах приїхали кілька десятків науковців з багатьох навчальних закладів країни. Насправді, актуальний захід об’єднав не лише українських філософів, а й дослідників з-за кордону. Зокрема про свої спостереження розповіли мюнхенські науковці.

Київ, Харків, Одеса та навіть Мюнхен. Міжнародна науково-практична конференція у Хмельницькому національному університеті об’єднала десятки науковців, серед яких не лише українські філософи, а й дослідники з-за кордону. Так, у режимі онлайн своїми спостереженнями поділилися мюнхенські науковці. Тема актуальна – трикутник «церква-суспільство-держава».

Фактично спостереження науковців і спрямовані на те, аби ці інститути працювали злагоджено та ефективно. Це тому, кажуть дослідники, що така співпраця дозволить побудувати насправді громадянське суспільство.

Микола Зайцев, до прикладу, вже не один рік досліджує освітянську ниву. Її проблематика в тому, переконаний науковець, що відстоюємо чужі національні інтереси, а не танцюємо від своїх.

Щодо конференції, то пройшла вона у два дні. Перший – у ХНУ, другий у Меджибожі. За підсумками двох днів було видано збірник матеріалів.

" " " "