Майже 50 % бюджету Колибаївської ОТГ – це податки від підприємців.

870

Розвиток підприємництва як панацея від скрути. У Колибаївській ОТГ активно сприяють розвитку бізнесу. На території громади, у складі якої лише 6 сіл та ледь більше 6 тисяч населення наразі зареєстровано декілька підприємств. Саме їхні податки складають ледь не половину річного бюджету. Серед основних наповнювачів місцевої казни – АЗС, готельно-ресторанні комплекси, агропідприємства та виробничники – один цех із переробки м’яса та один із виробництва муки. До кінця року їх кількість має збільшитись, адже тут планують звести ще й хлібопекарню. Голова ОТГ каже, для громади – це величезний плюс, адже, прибуде не лише в бюджеті.

Чим більше підприємств – тим багатша громада. Це – істина, котру добре освоїли у Колибаївській ОТГ. Із 25 мільйонів річного бюджету, 12-ть тут отримують саме завдяки успішній роботі бізнесу. Приватників тут не бракує, адже в громади – зручне та вигідне розташування – міжнародна траса Житомир – Сучава.

Іще одними суттєвими наповнювачами бюджету є підприємства переробної галузі.

Незабаром на території ОТГ виробничників побільшає. Одне із підприємств, котре протягом 15 років тут орендує землю, вирощує пшеницю та займається виробництвом муки, планує розширитись, відкривши пекарню, потужністю 100 тисяч буханців на добу. Наразі тут вже закупили усе необхідне обладнання та обладнали сучасний цех.

Сьогодні на підприємстві уже працює 40 чоловік. Із відкриттям пекарні працевлаштують приблизно стільки ж.

Іще один плюс від відкриття пекарні – це соціальний магазин прямісінько на території громади і для своїх.

Власне, це – не єдиний соціальний проект підприємця. В ОТГ кажуть, він постійно і суттєво допомагає громаді.

В ОТГ кажуть, така співпраця не лише з цим, а й з іншими підприємцями допомагає жити. Тому, додають, щиро вітають інвесторів на власній території.

" " " "