ПАМ’ЯТІ ДЕНИСА МОНАСТИРСЬКОГО

315

Юрист, політик, науковець, громадський діяч і просто Людина з великої літери. Так про Дениса Монастирського відгукуються його друзі, колеги, рідні.12 червня Денису Монастирському виповнилося б 43 роки. У день його народження до рідного ВУЗу Дениса Монастирського прийшли десятки людей. На першому корпусі, де навчався, а згодом викладав Денис Монастирський відкривають пам’ятну дошку. ХУУПу він присвятив 20 років життя.

На заході-реквіємі спогадами про Дениса Монастирського поділилися, колеги, друзі, викладачі, студенти. Мама Алла Борисівна цитує щоденник сина.

Студенти розповідають, – лекції і семінари Дениса Монастирського були особливими. ЇХ не хотілося пропускати. У кожному студенті Денис Монастирський бачив в першу чергу особистість.

Дениса Монастирського запам’ятають як волонтера і краєзнавця, який разом зі студентами їздив відновлювати пам’ятки культури. Людину з широким кругозором та інтересами. Здається, у кожному хто знав Дениса Монастирський він залишив світлі спогади.

Відкритий і завжди готовий прийти на допомогу.

Його запам’ятають держаним діячем, – стриманим, поміркованим, готовим іти на компроміси. Автор численних наукових публікацій, кількох законопроектів. Два роки очолював комітет Верховної ради з питань правоохоронної діяльності. А в липні 2021 року очолив Міністерство внутрішніх справ.

В Хмельницькому університеті управління та права започатковують іменну стипендію ім. Дениса Монастирського. Наступного року планують провести масштабний захід, присвячений його науковим працям. А також посприяти у виданні щоденників Дениса Монастирського, які він писав з раннього віку.

" " " "