«РАЗОМ. ДОПОМОГА. ПОРУЧ»: ПІДСУМКИ КОНФЕРЕНЦІЇ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я

211

Три дні на базі Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії тривала конференція, присвячена ментальному здоров’ю. Її учасниками стали провідні фахівці-психологи, науковці з різних куточків України та закордоння. Конференція відбулася у рамках соціального проєкту «РАЗОМ. ДОПОМОГА. ПОРУЧ», ініційований головою Хмельницької обласної ради Віолетою Лабазюк.

У роботі першого дня науково-практичного форуму взяли участь студенти гуманітарно-педагогічної академії, що здобувають фах психолога, науковці з різних куточків України та з-за кордону.

Наступні два дні – практичні заняття. Тренінги та майстер-класи забезпечила команда  психологів із громадської організації “Соціальний проєкт “Разом”. Учасники отримали базові знання про роботу з людьми, які постраждали від війни. Навчилися надавати психологічну підтримку військовим та їх родинам. Змоделювали ситуації як діяти в кризових станах.

Студентка Олеся Гребенюк – одна з учасниць науково-практичної конференції. Вона вивчає психологію у Хмельницькій гуманітарно-педагогічної академії. Після конференції розмірковує над тим, щоб військову психологію надалі вивчати глибше.

Теоретичні та практичні навички психологічної підтримки військовим та їх родинам, цивільним, постраждалим від війни отримали 34 учасники. Переважно це студенти – майбутні психологи.

За оцінками Міністерства охорони здоров’я, понад 15 мільйонів українців потребуватимуть психологічної підтримки через війну. Одне із завдань соціального проєкту «Разом.Допомога.Поруч» якраз полягає у підготовці висококваліфікованих фахівців, які б допомагали долати психологічні кризи як військовим, так і цивільним.

Тож, зважаючи на актуальність, проєкт “РАЗОМ, ДОПОМОГА, ПОРУЧ” безсумнівно  матиме продовження. Спільними зусиллями наближаємо перемогу!

" " " "