Музика, проза й портрети художників…. У Хмельницькому бостонці й кияни розважали містян

1715

Музика, проза й портрети художників…. У Хмельницькому бостонці й кияни розважали містян. В обласному художньому музеї організували імпровізовану сцену й мистецьку галерею у внутрішньому дворику. Культурну «тусівку» міста розважали  бостонські ембілент-музиканти «Arms And Sleepers», свої оповідання  про павіана Томаса читав Іван Семесюк, а київський художник Сергій Панасенко презентував свою інсталяцію «Дорога Україна».

Це уривок із книги «Еволюція або смерть! Пригоди павіана Томаса» Івана Семесюка. Обрати частину тексту не підкріплену «міцним слівцем» – фактично нереально. Форматизоване телебачення до такого ще не готове, а от присутнім на заході дуже до смаку. Як і музика у виконанні бостонців «Arms And Sleepers».

Американці у Хмельницькому вже не вперше – втретє.  Наше місто їм подобається, каже лідер гурту Марк МакГленчі.

У січні цього року ембілент-тріп-хопери презентували новий альбом, назва якого перекладається як «Життя скрізь». Новий альбом підкреслює необхідність співчуття і доброти в самотньому і невизначеному цифровому столітті.

Доповнила атмосферу незвичного культурного дійства інсталяція картин Сергія Панасенка «Дорога Україна». Пікселізовані портрети знаних українських художників розмістили на вуличній стороні музейних стін.

Таким чином художник хотів показати, що сучасне мистецтво — це не музейний формат. А організатори дійства так намагаються долучити хмельничан до сучасного формату культури і зробити її зрозумілою.

 

" " " "