На Дунаєвеччині створили молодіжну Січ.

1133

Нові можливості  для майбутніх захисників. На Дунаєвеччині  створили  громадську організацію, що займатиметься вихованням підростаючого покоління.  Зараз у лавах «Молодіжної Січі» нараховують  лише тринадцять учасників. Юнаків навчатимуть фізичних вправ та  педпідготовці.

Більше десятка  школярів стали до лав організації «Молодіжна козацька Січ». В її статуті – прописали основні засади патріотичного виховання молоді, тож вихованці вчитимуться бойовому гопаку, зупиняти кров та влучно стріляти. Для багатьох хлопців поштовхом до такого кроку стала участь  родичів у боях на сході країни.

Юнаки на ганку місцевого навчального закладу  урочисто прийняли присягу. Привітати своїх дітей прийшли рідні, вчителі та односельчани. Ініціатором створення такої організації в селі Підлісний Мукарів став атовець Федір Пронак. Чоловік брав участь у боях на сході та був поранений. Нині  разом з побратимами займається волонтерством та  хоче допомагати  молоді.

У часи війни вкрай необхідно підтримувати патріотичний дух не лише молоді, а й дорослого покоління , кажуть  присутні на святі.

Молода організація вже знайшло підтримку у місцевих підприємців. Приймають до лав «Молодіжної козацької Січі»  чоловіків до 40 років. Схожі формування атовці  обіцяють створити і в інших районах області.

 

" " " "