У Ходаківцях відзначили 551 річницю з дня заснування села.

1373

14 жовтня у мальовничому селі  Ходаківці відбулися святкові заходи з нагоди Дня села, якому виповнився 551 рік. Невеличке село знаходиться в Хмельницькому районі і має цікаву історію. Тут проживало багато визначних, талановитих людей. А нині тут проживають воїни, якими пишається громада. Святкування дня народження населеного пункту співпадає з рядом інших вагомих для людей свят.

Урочисте святкування Дня села у Ходаківцях розпочалося з освячення щойно встановленого хреста, який символізує єднання громади. Виготовляли і встановлювали його люди власноруч.

Так масштабно святкувати односельчани розпочали лише два роки тому. А все після створення об’єднаної територіальної громади. Для них – це виняткова можливість разом зустрітися за святковим столом.

На свято до Ходаківців приїхали і хмельницькі козаки. Адже в цей день і вони відзначали важливе свято – День Українського козацтва, який вирішили провести разом з громадою.  Своїми візитами вони підтримують український дух і розповідають молодому поколінню про відважних козаків.

І вже традиційно до такого визначного свята не обійшлося без подарунків від народного депутата України Сергія Лабазюка. Прихожанам храму села Ходаківці був вручений грошовий сертифікат, а воїнам АТО – подяки за відвагу та мужність.

 

" " " "