На Хмельниччині  продовжують боротися з африканською чумою.

1916

У Теофіпоському районі продовжують знищувати свиней. Під карантинні заходи потрапило поголів’я свиноферми  філії «Рідний край». В господарстві знищено вже близько  4 тисяч голів свиней,  залишилось спалити ще дві. На місці події  працюють  надзвичайники та ветеринари. У Держпродспоживслужбі наголошують, у приватних господарствах вилучати свиней не будуть.

Ще в п’ятницю стало  відомо – на Хмельниччині знову виявили спалах чуми. На приватній фермі у Теофіпольському районі  оголосили карантин. До лиха тут утримувалось більше шести тисяч свиней. Чотири тисячі вже знищили, решту обіцяють спалити найближчим часом. Для утилізації такої кількості тушок ветеринарам доводиться застосовувати гуму, тож місцеві жителі скаржаться на їдкий дим.

Вогнище поширення інфекції  намагаються зупинити і ветеринари, і  рятувальники. Як кажуть у Держпродспоживслужбі, засобів та спецодягу  для знищення поголів’я вистачає.

У Теофіпольському районі встановили карантин тривалістю сорок днів. Такі ж попереджувальні заходи  були і в Полонському та Старокостянтинівському районах. Поки рецидивів у цих господарствах не виявлено.

Збитки у господарстві вже сягають 15 мільйонів гривень. Всього ж за 5 років розповсюдження африканської чуми в Україні знищено більше 130 тисяч свиней.

 

" " " "