На Хмельниччині крижана пастка узяла в полон лебедину пару

Якби не люди, то птахів чекала би неминуча загибель

1152

На Хмельниччині, у Полонному, нічні морози скували кригою місцеву річку Хомору та водночас скували й лебедів, що залишились на Хоморі зимувати. Бідолашні птахи  примерзли лапками до криги й не могли зрушити з місця. Дістатись лебедів, щоб визволити їх із крижаної пастки, місцеві жителі самотужки не могли, адже крига ще надто тонка, і на ній запросто можна провалитись. Тож довелося  гукати на допомогу рятувальників, повідомляє прес-служба обласного управління ДСНС.

Бійці ДСНС також літати не вміють, зате у них в арсеналі завжди є необхідний набір підручних засобів, що й було використано. Завдяки їхнім зусиллям лебедину пару вдалося визволити із криги, що фактично врятувало птахам життя.

Читайте також: На Хмельниччині за добу втопилося двоє людей, правда, одного так і не знайшли

До речі, зараз настала саме та пора, коли дикі птахи і звірі потребують людської допомоги. Отже, не забувайте поділитися залишками їжі зі свого столу із бездомними собаками й котами, віддайте крупу, що залежалась і вже не придатна для споживання, голубам, киньте оберемок соломи на кригу, де ночують лебеді. Так ми допоможемо братам нашим меншим пережити цю холодну і непривітну пору.

" " " "