На Хмельниччині розбійник ледь не позбавив життя самотню хуторянку: що вирішив суд

Молодий нападник катував літню жінку, щоб змусити її віддати все, що мала цінного

1458

На Хмельниччині Шепетівський міськрайонний суд визнав 31-річного чоловіка винним у розбої з проникненням у житло та присудив йому 7 років позбавлення волі із конфіскацією особистого майна, інформує прес-служба Апеляційного суду.

Ця подія, що згодом  набула розголосу, сталася 4 вересня минулого року. До 81-річної жінки, яка самотньо проживає на хуторі Гурмин у Полонському районі, забрів 31-річний чоловік. Прибулець був напідпитку. Він  попросив у жінки дати напитися води із криниці. Та дала йому води. Однак непроханий гість несподівано накинувся на пенсіонерку та почав її бити. Він затягнув безпомічну жінку до хати і почав вимагати у неї гроші. Жінка сказала, що нічого не має, крім останніх 47 гривень у сумці. Намагаючись вивідати у господині, де та ховає гроші і цінні речі, нападник катував її: вибив жінці зуби та залишив на тілі численні садна.

Читайте також: На Хмельниччині впіймали ще одного хабарника – селищного голову

Зрештою, так і не добившись від пенсіонерки зізнання, де вона ховає цінні речі, почав сам нишпорити по хаті. Скориставшись  моментом, жінка схопила пляшку з сірчаною кислотою, яку зберігала дома на випадок отакого, непроханого, візиту, та хлюпнула кислотою нападнику в обличчя. Схопившись за лице, він утік з її обійстя.

На суді розбійник свою вину визнав частково. Сказав, що жінка сама йому позичила гроші. А вдарив він її, мовляв, за те, що вона його образила. Однак потерпіла наполягала на своїй версії. Оцінивши всі зібрані по справі докази, суд визнав вину нападника. Потерпіла, в свою чергу, заявила, що визнає будь-який суддівський вердикт. Отже тепер розбійнику доведеться найближчі 7 літ провести за гратами. А жінка на хуторі може хоч на цей період матиме спокій.

" " " "