На Хмельниччині виявили збудник сальмонели: в карантині опинилася сила-силенна малюків

Небезпечну бактерію виявили у селищі Маків Дунаєвецького району

996

У Дунаєвецькому районі відправлено на місячний карантин  сотню тисяч новонароджених  малюків – курчат-бройлерів.  Справа в тому, що лабораторні аналізи виявили в підстилці, яка використовувалась під одноденними курчатами, збудник сальмонели. З цього приводу в районі збирали засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної  комісії при райдержадміністрації, йдеться у повідомленні  Дунаєвецької РДА.

Небезпечного збудника було виявлено в підстилці ящиків для транспортування  курчат-бройлерів із птахівничого ТОВ “Ситний двір 2004”. Через це уся партія курчат, а це 94-тисячі одноденних малюків, потрапила у карантин.

Читайте також: Скажений бичок: на Хмельниччині знову активізується сказ

Попередній огляд малюків ознак захворювання у них не виявив. Всі курчата жваві, мають гарний апетит , добре реагують на звуки і міцно тримаються на ногах. Та все ж, малюків відправили в ізольоване приміщення і запровадили для них тридцятиденний карантин. А тим часом, у виробничих приміщеннях “Ситного двору” провели ретельну дезінфекцію та  загалом у районі вжили заходів щодо запобігання розповсюдженню інфекції.

" " " "