На Хмельниччині затримали шахрая, котрий діяв за схемою “Родич в біді”

Зловмисник ошукав таким чином двох літніх жінок

2663

У Хмельницькій області правоохоронцям попався шахрай, котрий дурив людей стверджуючи, що їхні родичи потрапили в біду та потребують терміново грошей. Про це повідомила прес-служба Національної поліції Хмельниччини.

Слід нагадати, два таких випадки було зафіксовано 21 березня в Славуті. Тоді двох пенсіонерок ошукали за цією схемою.

22 березня до місцевого відділку поліції від потерпілих надійшли заяви про вчинення злочину. Відтак, 74-річна пенсіонерка втратила 12 тисяч гривень і золоті прикраси, а 79-річна — 26 тисяч гривень. Цього ж дня оперативники затримали зловмисника. Наразі йому вже оголосили про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

У ході вжитих оперативно-розшукових заходів поліцейські того ж дня затримали підозрюваного в одному з готелів м. Славута. Шахраєм виявився 40-річний мешканець Миколаївської області, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за розбій.

Затриманому вже оголосили про підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном до трьох років. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу — слідчі клопотатимуть про тримання під вартою.

Читайте також: На Хмельниччині жінка віддала кругленьку суму шахраям, аби врятувати свою доньку

Також правоохоронці мають докази причетності чоловіка до вчинення аналогічних злочинів на території Хмельницького та Кам’янець-Подільського районів. Так що епізодів буде більше. Наразі досудове розслідування триває.

" " " "