На Хмельниччині землі лісового фонду дивом потрапили в користування приватника

Прокуратура вимагає повернути землі державі

1140

У Хмельницькій області представники Шепетівської місцевої прокуратури у судовому порядку вимагають повернути державі земельні ділянки лісового фонду, які кілька років тому були незаконно видані в оренду. У прес-службі прокуратури Хмельниччини зазначають, що це вже не перший подібний випадок і вони і надалі будуть активно відстоювати права держави у всіх сферах, в тому числі  – і в земельних відносинах.

Так, реалізовуючи представницькі повноваження, Шепетівська місцева прокуратура встановила, що при використанні декількох земельних ділянок, що розташовані на території Полонського району,  було допущено ряд порушень.

Зокрема прокуратура встановила, що Шепетівська райдержадміністрація у незаконний спосіб позбавила  місцеве лісокомунальне підприємство права на постійне користування частини земель лісового фонду. Після цього, вилучені земельні ділянки перереєстрували як частину земель водного фонду та здали на 49 років в оренду місцевому жителю.

Читайте також: На Хмельниччині прокуратура відібрала у власника землю над Дністром

Прокуратура  Хмельниччини відреагувала на це грубе порушення аби захистити інтереси держави, скасувавши через суд неправомірне рішення Полонської райдержадміністрації та визнавши договори про оренду землі площею майже 8 га та вартістю 250 тисяч гривень недійсними.

Наразі позов прокурора перебуває на стадії розгляду у Полонському районному суді, повідомляє керівник місцевої прокуратури Іван Комар.

" " " "