Народний аматорський хор «Надвечіря» відзначив своє 18-річчя .

2188

Квіти, овації та повна зала глядачів.  Аматорський хор «Надвечір’я»   відзначив своє 18 річчя звітним концертом.  За роки невтомної праці  колектив здобув звання народного,  став  переможцем першого всеукраїнського фестивалю хорового співу. Своїми творчими успіхами та надбаннями  хористи вкотре  вирішили поділитись  і з хмельничанами.

85-ти річна  Ольга Федорівна Смучок співає у хорі з дня його створення.  Говорить, своє життя без пісні не уявляє.  На репетиції збираються кілька разів на тиждень.  Щоразу крім відточення хорової майстерності  діляться своїми  радощами та проблемами, допомагають одне одному і словом і ділом.   18 років – не малий термін. За цей час стали однієї великою родиною.

Хор «Надвечір’я»  став першим аматорським колективом у місті Хмельницькому.  За роки невтомної клопіткої праці він  здобув звання народного. Неодноразово   був лауреатом  та дипломантом  різних конкурсів  та фестивалів.  Найголовніше досягнення, це високомайстерне виконання  композицій людьми, які  не мають музичної  освіти.

Багато пісень для  цього колективу написав   хмельницький поет-пісняр Микола Дорожко.  Працюючи з такими людьми, хочеться жити  та творити, а під час їхніх концертів вкотре переконуєшся,  що українська пісня – це душа нашого народу, яка житиме вічно, зазначає поет.

Майже 2 години звітного концерту минули швидко. Хмельничани мали змогу зануритись в українську культуру та насолодитись неймовірним виконанням. Тому свого захоплення та емоцій не стримували.

 

" " " "