“Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета”. Як хмельничани писали Всекраїнський диктант національної єдності 

1216

«Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета». Під таким гаслом нині українці усього світу писали диктант національної єдності. Його вже сімнадцять років поспіль надиктовують по українському радіо. Хмельницький традиційно доєднується до написання твору. Цьогоріч сорок одна школа, котра є в обласному центрі, писала під диктовку Олександра Авраменка текст із назвою «Наші пісні».

Саме під такою назвою нині писали диктант українці по всьому світові. У НВО №5 міста Хмельницького майже дев’ять сотень учнів рівно о 12:30 всілися за свої парти із ручкою й аркушем паперу аби доєднатися до загальнонаціонального флеш-мобу. Владислав,  хоч про нього не знав, та важливість зауважує.

Вперше за сімнадцять років, відколи стартував диктантський проект, перевіряє свої знання із української очільник Департаменту освіти та науки міста Хмельницького Роман Миколаїв. Зізнається, йому – вихідцю із російськомовної школи, осягати державну мову, часом непросто.

Так само вперше писати радіодиктант взялася і директорка НВО №5.

Подібні флеш-моби здатні об’єднати українців, бо, якщо не мова, то що у всіх нас спільне?

Після написання усі, хто хоче, можуть відправити свої тексти до Українського радіо. Там, вже до початку наступного місяця серед надісланих листів відшукають граматично бездоганні. Адже диктанти не перевіряють, тож і помилок у диктантах не знаходять.

 

" " " "