Неконтрольоване користування гаджетами призводить до погіршення зору у дітей

818

Неконтрольоване користування гаджетами – одна із основних причин погіршення зору у дітей. Особливо турбує медиків те, що проблеми з очима має велика кількість дошкільнят. Якщо вчасно виявити порушення зору – проблему можна усунути за кілька сеансів лікування. Тож лікарі закликають батьків, проходити профогляди щороку.

Лікар-офтальмолог Хмельницької обласної дитячої лікарні  Олександр Тарамбула оглядає чергового пацієнта. Як говорить медик, кількість діток, які мають проблеми із очима  зростає з кожним роком. Серед основних причин погіршення зору , після вроджених вад – неконтрольоване користування гаджетами.  Для кожного віку цей час різний, однак ніхто  цих правил не дотримується.

Багатьом захворюванням можна запобігти завдяки своєчасній діагностиці, додають медики. Її необхідно проходити щороку. Для раннього виявлення проблем із зором у закладі є достатньо сучасного  обладнання.

Завдяки якому офтальмологи мають змогу обстежити передчасно народжених діток. До слова, таке устаткування має далеко не кожна лікарня. Ще одним надбанням медичного  закладу є авторефрактометр.

І це ще далеко не повний перелік наявного обладнання. Забезпечений медичний заклад  й необхідним устаткуванням для лікування та корекції зору. Діти, які мають косоокість, короткозорість проходять тут курс відповідної фото стимуляції

Щороку до офтальмологів закладу звертаються близько тисячі маленьких пацієнтів.  У більшості з них, після тривалого лікування, повністю відновлюється зір.

До слова, це єдине відділення в області, де лікують зір ще й хірургічним методом. Тож лікарі радять не зволікати, та проходити огляди щороку. Адже вчасно виявлена хвороба – запорука збереженого зору у вашої дитини.

" " " "