Нетішинська міжфракційна група «Рівні можливості»

1022

Нетішинська міська рада – одна із восьми в області, котра може похвалитися міжфракційною групою «Рівні можливості». Це – об’єднання, що ставить на меті відстоювання жіночих політичних інтересів, і допомогу депутаток одна одній, незалежно від партійної приналежності. Так, до нетішинської групи входять представниці фактично усіх політсил міста енергетиків.

Їх мало, та вони дієві. У нетішинській міській раді минулого року жінки об’єдналися у міжфракційну групу «Рівні можливості». Вона не надто чисельна – нині налічує лише чотирьох учасниць, та жінки стараються поліпшити життя у місті. Свою увагу представниці групи зосереджують переважно на питаннях гуманітарної сфери: освіті й медицині.

Пані Марія – одна із учасниць міжфракційної групи. Попри свою приналежність до «Рівних можливостей», гендерного дисбалансу не бачить, бо очолює бюджетну комісію.

Втім, у місті енергетиків політична боротьба надто потужна, ось і суперечності між фракціями й обранцями – річ звична. Тому, на думку Марії Самохіної, приналежність до тієї чи іншої статі не привід для голосування «за».

Натомість очільниця міжфракційної групи Олена Матросова знає, наскільки важлива рівність у політичних можливостях для обох статей, адже жінки – п’ятдесят відсотків усього населення країни. Переконана: разом чоловіки і жінки можуть зробити більше для міста.  Тому своєю групою намагається справді забезпечити рівні можливості не лише для депутаток, а й для людей, котрі потребують особливої уваги.

" " " "