«Велодень -2018» у Хмельницькому

1403

У тандемі з двоколісними друзями. У Хмельницькому пройшов ювілейний десятий «Велодень». Кілька сотень містян на своїх роверах проїхалися обласним центром. Маршрут стартував на майданчику біля кінотеатру Шевченка, пройшов основними вулицями міста та фінішував у парку Чекмана.

Кілька сотень містян на своїх роверах проїхалися обласним центром. Традиційно збиралися вони на майданчику біля кінотеатру Шевченка, потім проїхалися основними вулицями міста та фінішували у парку Чекмана.

Маршрут, що проходив через центральну та основні вулиці міста, обрали неспроста. Це для того, кажуть організатори, аби усі бачили і сотні велосипедистів, і стільки ж їхніх проблем.

Ювілейний десятий велодень зібрав чи не рекордну кількість велолюбителів.  Цілими родинами, дружніми компаніями та навіть з домашніми улюбленцями хмельничани проїхалися вулицями міста. Ігор та Світлана, до прикладу, у велодійстві вже брали участь, втім цього року вперше долучилися усією сім’єю.

А Костянтин мало того, що приїхав з родиною, то ще чотирилапого друга за спиною привіз. До прогулянок на велосипеді, каже Костя, його Чапа давно звик.

До колони велолюбителів Максим долучається вже кілька років поспіль. Велопробіг, жартує юнак, для нього став незмінним місцем зустрічі друзів.

Зустріч однодумців, каже Роман, це – перше, чому варто долучитися до велопробігу. Друге – вкотре приміряти улюблену футболку, яку придбав ще з десяток років тому.

Разом з друзями до велоколони долучився і Олег. Для нього велопробіг це – можливість відпочити, а до того ж приємно і корисно провести вихідні.

Та разом з тим, основна мета Велодня – показати скільки велосипедистів є на вулицях міста та які у них проблеми. Самі ж роверисти воліють, аби їхні інтереси враховувалися при розбудові міста. Йдеться про велодоріжки. Адже на тротуарах вони заважають пішоходам, а на дорогах – водіям автомобілів.

" " " "