Ні торгівлі людьми.

1076

Ні торгівлі людьми. З такими гаслом  на Хмельницький майдан сьогодні вийшли місцеві активісти та правоохоронці. Саме 18 жовтня весь світ відзначає день боротьби з торгівлею людьми. За різними даними в світі налічується більше двадцяти мільйонів людей, які потрапили в трудове або ж в сексуальне рабство. За роки незалежності в руки торговців потрапили більше 230-и тисяч українців.

Жертвою може стати кожен – і чоловік, і жінка. Кожного року  в сексуальне  або ж трудове рабство потрапляє все більше українців, в тому числі – і жителі Хмельницької  області. А все через велике число мігрантів, котрі шукають кращої долі в інших країнах. Та не завжди її знаходять.

Хмельницькі активісти бажали показати суспільству, що рабство не тільки існувало століття тому, воно процвітає і досі. Аби вберегти себе і своїх рідних від нього – потрібно дотримуватись певних правил.

До флешмобу приєдналися і поліцейські із Головного управління в Хмельницькій області. Як зазначає начальник профільного відділу, вже задокументовано кілька фактів  рабства в нашій області. Наразі тривають досудові розслідування.

Коли ще 15 років тому у рабство потрапляли жінки, то тепер більша частина потерпілих це чоловіки.

 

" " " "