У Ракове запрацювала «Сусідська Варта»

1058

«Сусідська Варта» у дії. Днями у мікрорайоні Ракове запрацював пілотний проект патрульної поліції міста. Вперше хмельницькі правоохоронці, дільничний інспектор та раківські активісти спільно патрулювали вечірні вулиці району.

Нещодавно у мікрорайоні Ракове запрацював пілотний проект патрульної поліції міста «Сусідська Варта». Вперше хмельницькі копи, дільничний інспектор та тутешні активісти вийшли патрулювати вечірні вулиці району.

Перше, що чіпляє погляд – хаотична парковка. Тутешні жителі залишають свої автівки, де очі бачать, – на газонах, під під’їздами, на бордюрах, а все тому, що немає облаштованих паркомісць.

Кидається в очі, а точніше навпаки, освітлення мікрорайону. У нічний час прибудинкові території перетворюються у рай для хуліганів та п’яничок та, звісно, небезпеку для самих мешканців. Не крайні і проблеми зі сміттям.

Жодного ліхтаря і у тутешньому парку. Якщо вдень – це не проблема, то темрява із зони відпочинку робить місцевий генделик.

На перший раз хмельницькі копи нікого не штрафували, натомість обійшлися профілактикою та розповіли, як діяти не потрібно.

Підсумуємо, погане освітлення, хаотична парковка, проблеми зі сміттям та посиденьки з алкоголем у парку – те, що найбільше болить жителів мікрорайону Ракове. І, власне, над вирішенням цих питань, тутешні активісти готові працювати, тим більше пліч-о-пліч з поліцією.

 

" " " "