«Новоушиччина в обличчях»: хто творить сьогодення регіону?

842

Головна лікарка ЦРЛ, фермер та головний лісничий району. Ми продовжуємо цикл сюжетів «Хмельниччина в обличчях». Це – історії людей у професії, кожен з яких творить сьогодення свого краю. У списку – Новоушиччина.

Усе життя – медична галузь. Пані Валентина у білому халаті вже понад 30 років. Спершу працювала у лікарні Кам’янець-Подільського, тепер – у Новій Ушиці. Фах обирала серцем. Жодного разу, розповідає, не пожалкувала, що стала лікарем. Допомагати людям – її покликання. Кожному пацієнту, ділиться лікарка, віддає частинку своєї душі.

Зараз Валентина Гладій – головна лікарка Новоушицької районної лікарні. Керівну посаду поєднує з практикою. Вона – лікарка-кардіолог. На роботі, зізнається, проводить 80% свого часу. По суті, лікарня для неї стала життям.

А ось пан Олександр все життя присвятив лісовому господарству. У цій галузі працює понад 23 роки. Починав з Хмельницького лісгоспу, зараз – у Новій Ушиці. Обслуговує понад 12 тисяч гектарів лісових масивів.

А водночас і ускладнює роботу лісівникам. Разом з тим, в іншій професії Олександр Лукомський себе не бачить. Це, каже, – благородна справа і справжній чоловічий фах. Теж саме можна сказати і про Анатолія Олійника. Він – усе життя у сільському господарстві. 9 років працював головним агроном іпонад 20 років – директором агротовариства.

Кожна професія, переконаний пан Анатолій, починається з любові і, у першу чергу, до землі. Саме так Анатолій Олійник виховав своїх дітей. Молодший син пішов стопами батька, також працює агрономом. А ось старший – прикордонник. Він боронить рубежі рідної землі.

" " " "