ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ АМБУЛАТОРІЇ

343

Нове обладнання у сільській амбулаторії. Місцевий заклад у селі Богданівка, що у Війтовецькій громаді, отримав медичне устаткування. Жителі громади відтепер зможуть проходити обстеження, отримати діагноз і почати лікування не залишаючи населений пункт.

Віднедавна у селі Богданівка з’явився сімейний лікар. До місцевої амбулаторії звертаються понад півтори тисячі осіб. Це і жителі самого села, і з сусідніх населених пунктів. Богданівка знаходиться за 30 км від Волочиська. Староста села каже, людям важко дістатись до районної лікарні і записатись на прийом до спеціалістів.

Сімейна лікарка розповідає, аби провести огляд і поставити точний діагноз – не вистачає обладнання. Каже, раніше мала досвід роботи у іншій сільській амбулаторії. Там роботу полегшував апарат для аналізів. За лічені хвилини лікарка могла дізнатись саму хворобу та її причину.

Сам пристрій коштує близько 40 тисяч гривень. Лікарка вирішила звернутись до благодійного фонду «Ми Поруч». Представники відгукнулись на звернення пані Оксани та закупили діагностичний апарат для Богданівецької амбулаторії.

Тож відтепер жителі Богданівки і сусідніх сіл зможуть пройти повноцінне обстеження і дізнатись діагноз прямо на місці.

" " " "